Gezinsactiviteiten

Bij Stichting op je Gemak bieden we sinds kort ook gezinsactiviteiten aan voor onze cliënten met hun ouders en broers/zussen, geïnspireerd door de Horseboy Method. We ondernemen met het hele gezin wat leuks op het terrein van onze zorgboerderij. Het is de bedoeling dat het gezin een positieve en ontspannende tijd heeft met elkaar. Het hele gezin wordt betrokken bij een activiteit. Het kunnen verschillende activiteiten zijn; met of zonder paarden. Het is vooral belangrijk dat iedereen de activiteit leuk vindt en mee kan doen.
We doen dit op een tijdstip dat er geen andere kinderen op de zorgboerderij zijn. Dit kan zaterdagmiddag na 16 uur zijn of op een donderdagavond of vrijdagavond. De duur van de activiteit is ongeveer twee uur.

Wat is Horseboy?

De Horse Boy Method is een neurocognitieve benadering, ontworpen voor kinderen en volwassenen met autisme, ADD, ADHD, depressie, angsten, PTSS en andere aan hersenen/zenuwstelsel gerelateerde aandoeningen. Deze methode helpt nieuwe verbindingen te maken in de hersenen en maakt het mogelijk om te communiceren en te leren.
Sommige kinderen ervaren te veel stress, hierdoor wordt het stresshormoon cortisol aangemaakt. Door de PSOAS spier te ontspannen, komt er oxytocine vrij, het tegengif van cortisol. Dit kalmeert het zenuwstelsel. Hierdoor kunnen kinderen ook beter tot leren komen.
Onze medewerkster Nydia heeft de cursus Horse Boy Method 1 en 2 gevolgd. De werkwijze hebben we aangepast naar wat mogelijk is bij ons, het doel blijft hetzelfde.